Ga naar hoofdinhoud

Wat is Centering Pregnancy

Zorg op maat in een groep

Dit is een nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding welke we bij Tara ook aanbieden. Je vormt een groep samen met andere vrouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend. Er zijn 10 bijeenkomsten waarbinnen je individueel contact hebt met je verloskundige voor het uitwendig onderzoek (controle van de groei en ligging van je baby en luisteren naar de harttonen).
Binnen de groep vinden ook de overige controles plaats. Daarna worden in de groep vragen, zorgen en oplossingen besproken.

Actieve betrokkenheid bij de zorg

Je leert hoe je je bloeddruk zelf kunt meten, jezelf wegen en je eigen zwangerschapskaart bijhouden. Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby.

Elkaar steunen en kennis uitwisselen

In de groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen waardoor je ervaringen kunt delen en zo nodig elkaar kunt steunen.

Vaste dag en tijdstip

De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle.

Beter contact met je verloskundige

Je hebt langer contact met de verloskundige dan in de 1 op 1 controles. Je kunt dus meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou maar ook belangrijk voor de verloskundige: zij hoort meer en kan beter begrijpen wat er voor jou en de andere vrouwen belangrijk is.

Betere uitkomsten van de zwangerschap

Uit onderzoek in Amerika blijkt dat deze vorm van zorg betere uitkomsten geeft. Er worden bijvoorbeeld minder kinderen te vroeg geboren. Ook blijkt dat de meeste vrouwen dit een hele fijne vorm van zorg vinden. Degene die het concept CenteringPregnancy ooit bedacht, heeft inmiddels meerdere prijzen mogen ontvangen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.centeringhealthcare.nl

Moeders vertellen over Centering

CP scoort gemiddeld een 8,5 in onze enquête!

Ik zou het iedereen aanraden omdat je meer steun/begeleiding/informatie krijgt in vergelijking met het reguliere traject.

Persoonlijke, prettige benadering. Heel leerzaam en fijn om ervaringen uit te kunnen wisselen.

CP is erg fijn omdat je tijdens 2 uur veel meer te weten komt ipv 15 minuten alleen met een verloskundige en het is bovendien erg gezellig.

Veel informatie en het helpt om bewust met je zwangerschap bezig te zijn. Je hoort dingen die je zelf niet had bedacht.

Back To Top